Blade II [2002]


"Dostunu yakın tut, düşmanını daha da yakın"

Marvel Comics'in vampir avcısı karakteri Blade'i ilk kez 1998 yılında vizyona giren filmle sinemada izleme şansını yakalamıştık. İlk filmin başarısının üzerine devam filmlerinin kaçınılmaz olduğu Blade'in ikinci filminde yönetmen koltuğunda Guillermo del Toro oturmakta. 

Gelelim filmimizin konusuna. En yakın dostu Whistler'ı ( Kris Kristofferson ) vampirlerin elinden kurtaran Blade ( Wesley Snipes ) beklemediği bir teklifle karşı karşıya kalır. Zira bu teklif, avlamakta olduğu vampirlerden gelmektedir. Teklifi kabul eden Blade, vampirlerin şu andaki lideri olan Damaskinos ( Thomas Kretschmann ) ile buluşur. Damaskinos, hem insanlarla hem de vampirlerle beslenen yeni bir tür vampir ırkının ortaya çıktığını Blade'e anlatır. İsmine Reaper adı verilen bu yeni tür, vahşiliği ve kana susamışlığı ile tüm ırkları tehdit eder hale gelmiştir. Blade, bu yeni türün ilk taşıyıcısı olan Nomak'i ( Luke Goss ) avlamak için bir grup vampire liderlik etmeyi kabul eder. "Kan Paktı" adı verilen bu grup, aslında iki yıldır Blade'i avlamak için eğitilmekte olan vampirlerden oluşmaktadır. Blade, düşmanları ile birlikte ortak düşmana karşı amansız bir savaşın içine girmek zorunda kalacaktır.

İyi hikayesi, sağlam aksiyonu, başarılı sayılabilecek görsel efektleri ile en çok zevk aldığım Blade filmi olan ikinci film, bence Blade serisinin de en iyi filmidir. Gerilim ve aksiyonun başarılı şekilde harmanlanmış olması filmin en büyük artısıdır. İyi düşünülmüş yeni düşman seriye farklı bir hava katmıştır. 

Filmle ilgili söyleyebileceğim olumsuz şeylerin başında bazı sahnelerdeki diyalogların zorlamalığı gelmektedir. Bir noktadan sonra keşke konuşmasalarmış diyorsunuz. Ayrıca filmin genel olarak görsel efektleri iyi olsa da atlamalı, hoplamalı sahnelerdeki efektlerin yapmacıklığı göze çok batmaktadır. Son olarak da filme biraz mizah unsuru eklenseymiş çok daha iyi bir film olurmuş düşüncesindeyim.

İyisiyle kötüsüyle serinin en iyi filmi olan bu filmi izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. 


Blade II (2002) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder