Outlander - Yabancı [2009]


Kılıçla kalkanla uzaylı bir yaratık nasıl avlanır diye soruyorsanız, işte sorunuzun yanıtı: "Outlander / Yabancı" filmi.

Milattan sonra 709 yılında uzay gemisi ile dünyaya, vikinglerin yaşadığı kuzey topraklarına düşen Kainan ( Jim Caviezel ), bu kazadan sağ kurtulmayı başarmıştır. Ancak bu kazadan tek sağ kurtulanın kendisinin olmadığını anlaması çok fazla vaktini almayacaktır. Kendi halkından pek çok insanın ölümüne neden olmuş ve ismine Moorwen denilen uzaylı bir yaratık bir şekilde gemiye binmiş ve kazadan sağ kurtulmuştur. Önceleri vikinglere esir düşen Kainan, esir düştüğü köyde garip ölümlerin yaşanmaya başlaması ile esaretinden kurtulacaktır. Bu garip ölümlerden az çok kendisinin sorumlu olduğunu belirten Kainan, vikingler ile birlikte hareket ederek, bu ölüm getiren yaratığı öldürmenin bir yolunu bulmak zorunda kalacaktır. 

Alien ve biraz da Riddick hikayesini viking diyarına taşıyan film, hikaye olarak "kralın asi kızının kral olacak kişi ile evlenmek istememesi, kızın uzaklardan gelen gizemli yabancıya aşık olması, yabancının kral olacak genç ile başlarda sürtüşmesi ancak sonradan onunla dost olması" gibi pek çok klişeyi bünyesinde barındırmaktadır. Pek çok klişeyi bünyesinde barındıran basit ve sıradan bir film olsa da aksiyonu ve gerilimi ile izleyiciyi sıkmadan kendisini izlettirmeyi başarıyor. 

Filmin aksiyon düzeyi iyi olsa da aynı şeyleri görsel efektler için söylemek pek de mümkün görünmüyor. Çekildiği yıla göre görsel efektler bence zamanının çok gerisinde kalmıştır. Efektler çok daha iyi olabilirmiş düşüncesindeyim.

Sonuç olarak boş vakitte sıkılmadan izlenebilecek bir film olduğunu düşünüyorum. Fazla kafa yormadan, vakit geçirmek için birebir. 

Outlander (2008) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder