Legend - Efsane [2015]


"Legend / Efsane" filminde 1960'lı ve 1970'li yıllarda Londra'da hüküm sürmüş ganster ikiz kardeşler Reggie ve Ron Kray'in gerçek hikayesi anlatılmaktadır. Suç dünyasına ilişkin bir film olsa da ikizlerin daha çok özel yaşamlarını gözler önüne seriyor olması sebebiyle aksiyondan ziyade drama yönü ağar basan bir film ile karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

Filmin hikayesi kısaca şu şekilde. Doğu Londra'da büyüyen Kray kardeşler, suç dünyasında giderek yükselmeye başlarlar. Reggie, sakin ve ihtiyatlı bir iş adamı gibi hareket ederek işleri büyütmeye çalışmaktadır. İkizi Ron ise akıl sağlığının pek yerinde olmaması ve şiddet düşkünlüğü nedeniyle etrafına dehşet saçmaktadır. Zamanla işler büyür ve ikizler tüm Londra'ya hakim olur. Ancak Reggie'nin karısı Frances ile yaşadıklarının kötüye gitmesi ve Ron'un akıl sağlığının giderek bozulması ile birlikte ikizlerin düşüşü yükselişleri kadar hızlı gerçekleşecektir.

Yazının başında da belirtmiş olduğum üzere, film suç dünyasından ziyade ikizlerin özel hayatlarına odaklanıyor. Bu durum da bence filmin son derece sıkıcı bir hal almasına neden oluyor. Zira suç dünyasına ilişkin pis işlerin, kirli ilişkilerin neredeyse hiç gösterilmediği filmde bu işler oldu bittiye getiriliyor. Bu sebeple ikizlerin suç dünyasında nasıl yükseldiklerini hiç anlamıyorsunuz. Kısacası aksiyon dozunun ayarlanamadığını ve filmin son derece sıkıcı bir şekilde ilerlediğini belirtmek isterim.

Filmle ilgili söyleyebileceğin olumlu şeylerin başında Tom Hardy'nin başarılı performansı gelmektedir. Tom Hardy'nin zıt karakterdeki ikizleri gayet başarılı bir şekilde canlandırdığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tom Hardy'nin performansına ilaveten mekan ve kostüm tasarımlarını çok beğendiğimi ve dönemim havasının izleyiciye başarılı bir şekilde aktarıldığını belirtmek isterim.

Sonuç olarak farklı bir gangster filmi olması sebebiyle izlenebilir. Ancak aksiyon beklentisi içindeyseniz sizi sıkacaktır. İzleyip izlememek size kalmış.



Legend (2015) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder