The Man from U.N.C.L.E. - Kod Adı: U.N.C.L.E. [2015]


1960'ların popüler TV dizisi olan The Man from U.N.C.L.E. aradan geçen yaklaşık elli yılın ardından yönetmen Guy Ritchie yorumu ile bir kez daha biz sinemaseverler ile buluştu.

Gelelim filmimizin hikayesine. Bilimadamı olan Udo Teller ( Christian Berkel ) Adolf Hitler'in en gözde roket bilimcilerinden biridir. İkinci Dünya Savaşı yıllarında Nazi Almanya'sından kaçmayı başaran Dr. Teller, Amerika'ya sığınır. Aradan yıllar geçer, artık soğuk savaş yılları gelmiştir ve Dr. Teller bir kez daha ortadan kaybolur. Dr. Teller'in kaybolması soğuk savaşın iki tarafı olan Amerika ve Sovyetler Birliği'ni birlikte çalışmaya mecbur kılar. Zira Dr. Teller, atom bombası yapımı için gerekli olan zenginleştirilmiş uranyum üzerine çalışmaktadır. Daha doğru bir ifadesi ile Dr. Teller, uranyumu basit yoldan zenginleştirmenin yolunu bulmuştur. Bu sebeple Dr. Teller'in bu çalışması, dünyanın kaderini belirleyebilecek ölçektedir. İşte bu yüzden Amerika ve Sovyetler Birliği birlikte çalışmak zorunda kalır. Bir tarafta CIA adına çalışan Napoleon Solo ( Henry Cavill ) ve diğer tarafta KGB ajanı Illya Kuryakin ( Armie Hammer ) bu önemli görevde ülkelerini temsil etmek için ortak olmak zorunda kalırlar. İkili Dr. Teller'in kızı Gabriella "Gaby" Teller ( Alicia Vikander ) ile iletişime geçerek operasyona başlarlar. Yaptıkları tüm araştırmalar Dr. Teller'in Roma'da Vinciguerra ailesinin elinde olduğunu göstermektedir. Artık Roma'da ilginç olaylar yaşanmak üzeredir.

Filmin, Guy Ritchie tarzı, işin içinde işin olduğu farklı bir hikaye üzerine inşa edilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Alt hikayelerle desteklenen ana hikaye son derece heyecanlı ve sürükleyici bir şekilde işlenmektedir. Bu sürükleyici hikayeye ilaveten soğuk savaş yıllarının çekişmesi de Illya Kuryakin ve Napoleon Solo üzerinden son derece eğlenceli bir şekilde izleyiciye aktarılmaktadır. Diğer taraftan 1960'lı yılların havası, modası ve popüler kültürü de son derece başarılı bir şekilde filmde yer almaktadır.

Henry Cavill, Armie Hammer ve Alicia Vikander'ın uyumunun da filmi bir kaç adım ileri taşıdığını rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer taraftan usta oyuncu Hugh Grant'ın de filme ayrı bir hava kattığını belirtmek isterim.

Sonuç olarak izlenmeyi hak eden bir film olduğunu düşünüyorum. Özellikle casus filmlerini seviyorsanız bu filmi beğeneceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim.


The Man from U.N.C.L.E. (2015) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder