Spy - Ajan [2015]


Ajan olgusu sinema sektörü için her zaman iyi bir esin kaynağı olmuştur. Hemen hemen her yıl bu konu üzerine inşa edilmiş olan bir kaç film vizyona giriyor dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

İşte başrolünde Melissa McCarthy'nin yer aldığı Spy filmi de adından anlaşılacağı üzere ajan olgusu üzerine inşa edilmiş bir film.

Gelelim filmin konusuna. Susan Cooper ( Melissa McCarthy ) ve Bradley Fine ( Jude Law ) CIA'in özel görevleri için beraber çalışan iki ajandır. Bradley, başarılı bir saha ajanıyken Susan da masa başında Bradley'in adeta gözü ve kulağıdır. Ancak ikilinin bu başarı dolu birlikteliği, Bradley'in, Rayna Boyanov'un ( Rose Byrne ) peşindeyken öldürülmesi ile bir anda bozulacaktır. Dahası Rayna, CIA'in tüm saha ajanlarını deşifre etmiştir. Ayrıca Rayna'nın elinde, satmaya hazır olduğu ufak bir nükleer bomba bulunmaktadır. İşte bu bombayı ele geçirmek ve Rayna ile suç çetesini çökertme işi, sahada kimse tarafından bilinmeyen Susan'a düşecektir. Susan, herhangi bir aksiyona girmeden, sahada takip ve bilgi aktarma işi yapacaktır. Ancak işlerin ters gitmesiyle birlikte Susan, bir anda kendisini Paris'ten Roma'ya oradan da Budapeşte'ye uzanan amansız bir kovalamacanın içinde bulacaktır.
Filmin, son derece eğlenceli ve heyecanlı bir hikaye üzerine inşa edilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta eğlence ve aksiyonun harmanlanmasındaki usta işi çalışma, filmin başarısının sırrıdır düşüncesindeyim. Mizahla işlenen olay örgüsü ve bu olay örgüsünü çeşitlendiren alt hikayeler ile desteklenen film, hem izleyiciyi güldürmeyi başarıyor hem de izleyicinin heyecanını sürekli olarak canlı tutuyor. Kısaca türüne göre sağlam hikayesi ile benzerlerinden bir kaç adım ileri çıkmayı başaran film, bu açıdan sınıfı geçmeyi başarıyor.

İyi hikaye ve komediye ilaveten Melissa McCarthy, Jude Law, Jason Statham, Miranda Hart ve Rose Byrne gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da filme ayrı bir hava katmıştır. Özellikle bu kadronun uyumu çok başarılıdır. Özellikle Jason Statham'ın canlandırdığı Rick Ford karakterinin ve Peter Serafinowicz'in canlandırdığı Aldo karakterinin filme çok şey kattığını belirtmek isterim. Sürekli benzer karakterlerle karşımıza çıkan Jason Statham'ı farklı bir karakter ile izlemek gerçekten de eğlenceli olmuştur. 

Sonuç olarak aksiyon ve komediyi iyi harmanlamış olan bu filmi hala izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.




Spy (2015) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder