Kardeşim Benim [2016]


Et tırnaktan ayrılır mı? Cık! Ayrılmaz. 

Çok sevdiğiniz iki insan birbiriyle konuşmuyorsa ne yaparsınız?

Onları bir araya getirip barıştırmak için elinizden geleni ardınıza koymazsınız. Bu kadar. 

İşte kahramanlarımızın babası Erkan Amcamızın ( Ahmet Gülhan ) istediği ve fiiliyata döktüğü de bu. 

Hakan ( Burak Özçivit ) ve Ozan ( Murat Boz ) uzun süredir birbirleri ile küs iki kardeştir. Babaları düğün müzisyenliği yaparak hayatını geçindiren bir adamdır ve çocuklarına da en iyi bildiği şeyi, yani müziği öğretmiştir. İki oğlu da kendi dallarında oldukça başarılı ve ünlü olan birer müzisyen olurlar. Ancak hasta olan ve az bir ömrü kaldığını öğrenen Erkan bey, oğullarını bir araya getirmenin yollarını arar. 

Vefatı üzerine cenazesine gelen oğullarına bir vasiyet bırakmıştır. Ancak bu vasiyet bildiğimiz, noter marifeti ile düzenlenen ve yazılı bir vasiyetname değildir. Bir video hazırlamıştır ve bu videoda onlarla karşılıklı konuşur gibi vasiyetini bırakır. 

Her ne kadar birbirleriyle bir arada bulunmaktan zevk almasalar da, iki kardeş babalarının son istediğini yerine getirmek için yola çıkarlar. Zira baba arabayı Hakan’a, anahtarını ise Ozan’a bırakmıştır. 

Yolculuk sırasında arabası bozulan ve yolda kalan genç ve güzel Zeynep’i ( Aslı Enver ) de yanlarına almak durumunda kalırlar. 

Eğlence de bundan sonra başlar. 

Çok çok güzel bir film olmuş. Kesinlikle izleyin derim. Çünkü dram ve komedinin harmanlandığı çok hoş bir film dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Oyunculuklar yapay değil, hatta Murat Boz bile (ki kendinin concon ve pek de yetenekli olmayacağı hususunda bir önyargım mevcuttu) harika oynuyor. Sadece başrol değil, yan rollerin de (ki kaza ve düğün sahnelerinde ne demek istediğimiz anlayacaksınız) oyunculuklar başarılı, hikaye çok duru ve gerçekçi anlatılmış. Göze batma, abartma namına bir şey yok. Su gibi. 

Film sona erdiğinde yüzünüzde gülümsemeyle çıkıyorsunuz salondan. Çok güzel bir tat bırakıyor.
Sonuç olarak eğlenceli bir film arıyorsanız mutlaka izlemelisiniz. Tavsiye ederim.

Ebru KARACA NAR

Kardesim Benim (2016) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder