Django Unchained - Zincirsiz [2013]



Tarantino tarzı western filmi nasıl olur diyorsanız işte cevabı...
                                                                                         
Ucuz Roman, Kill Bill serisi, Rezervuar Köpekleri ve Soysuzlar Çetesi gibi filmlerin yazarı ve yönetmeni olan Quentin Tarantino'yu, tarzı itibariyle, sinemaseverler ya çok sevmiş ya da nefret etmiştir. Benim içinse, olayları ele alış tarzıyla, kullanılan görsel efektleri ile şiddet sahnelerini gerçeğe yakın ve bol kanlı çekmesiyle efsane yönetmenlerden biridir. Django Unchained / Zincirsiz filmi ise bu efsanenin yazıp yönettiği son filmidir.
Amerikan İç savaşından 2 yıl öncesinde başlayan filmde, özgürlüğünü kazanmak için Dr. King Schultz (Christoph Waltz) ile ödül avcılığına başlayan Django'nun ( Jamie Foxx ) hikayesi anlatılmaktadır. Django, eski efendisini ölü ya da diri ele geçirmek konusunda Schultz ile anlaşmaya varır. Görevi başarı ile tamamlayan ve sonrasında özgürlüğüne kavuşan Django, Schultz ile devam kararı alır.
Böylece Güney'in en çok aranan suçlularının peşine düşen Django'nun avlanma yeteneği de günden güne gelişir. Bundan sonra Django'nun tek bir amacı kalmıştır: Köle ticareti yüzünden kaybettiği karısı Broomhilda'yı bulmak ve onu kurtarmak. Bu hedef doğrultusunda yolları kötü şöhretli Candyland çiftliği ve çiftliğin sahibi Calvin Candie (Leonardo Di Caprio) ile kesişecektir. 

Zincirsiz filmini, kimin çektiğini bilmeden izlediğinizde, bu filmi tarz itibariyle Tarantino'dan başkasının çekemeyeceğini anlayacaksınız. İç savaş öncesinde Amerika'nın durumu ve kölelik düzeni Tarantino bakış açısı ile eleştirisel boyutta beyaz perdeye aktarılmıştır. Bunların üstüne mükemmel şekilde kurgulanmış savaş sahneleri, akıllıca seçilmiş diyologları, Leonardo Di Caprio'nun ve Samuel L. Jackson'un mükemmel oyunculukları ile son zamanlarda izlediğim ve en çok etkilendiğim filmlerden biri olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Filmde Stephen rolünde oynayan Samuel L. Jackson'a ve Calvin Candy rolünde oynayan Leonarda Di Caprio'ya da ayrı birer sayfa açmak gerekir. Gerçekten de her iki oyuncu da filmi alıp bir kaç adım öteye taşımıştır.

Sonuç olarak siz de Tarantino hayranıysanız, western filmlerini seviyorsanız 2 dalda Altın Küre kazanmış bu şaheseri mutlaka izlemelisiniz.

Django Unchained (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder