Jurassic World: Fallen Kingdom - Jurassic World: Yıkılmış Krallık [2018]

Uzunca bir aranın ardından 2015 yılında vizyona giren Jurassic World filmi, rekorları altüst ederek devam filmlerinin de yolunu açmış oldu. Jurassic Park serisinin devamı olarak lanse edilen Jurassic World serisi aslında Jurassic Park serisinden farklı, kendisine özgü bir evren yaratmaya da başladı dersek yanlış söylemiş olmayız herhalde. 

Neyse gelelim filmimizin konusuna. 2015 yılında yaşanan olayların ardından Jurassic World adası kapanmış ve adada yaşayan dinozorlar kendi haline bırakılmıştır. Ancak adadaki yanardağın yeniden faaliyete geçmesi üzerine tüm dinozorlar tekrar yok olmanın eşiğine gelmiştir. Dünya, dinozorları kurtarıp kurtarmamayı tartışırken, adanın eski yöneticisi Claire Dearing ( Bryce Dallas Howard ) beklenmedik bir teklif alır. Jurassic Park'ın temellerini atan kişilerden biri olan zengin iş adamı Benjamin Lockwood ( James Cromwell ) adadaki dinozorları kurtaracak bir plan yapmıştır ve bu plana Claire'i de dahil etmek istemektedir. Dinozorları kurtarmanın derdinde olan Claire plana dahil olur. Planın başarı ile sonuçlanması için Claire, eski aşkı Owen Grady'nin ( Chris Pratt ) de aklını çeler. Ekip dinozorları kurtarmak için yeniden Nublar adasına döner. Ancak yapılan operasyonun amacının sadece dinozorları kurtarmak olmadığını Claire ve Owen'ın anlaması çok da geç olmayacaktır. 

Kısa bir giriş ardından doğrudan aksiyona giriş yapan film, ilk yarıda adada geçen sahnelerde seyircisini ekran başına kilitlemeyi başarıyor. Özellikle dinozorları adadan çıkarmak için girişilen mücadele aksiyon ve görsel efekt kalitesi ile son derece eğlenceli anlar yaşatıyor. Ancak aynı şeyi filmin ikinci yarısı için söylemek biraz zor. Zira ikinci yarıda filmin yapısı değişiyor ve hikaye de zayıflamaya, klişelerle dolmaya başlıyor. Filmin sürprizini bozmamak için detay veremesem de filmi izlediğinizde ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksınızdır diye düşünüyorum.

Sonuç olarak iyisiyle kötüsüyle kendisini sıkmadan izlettirmeyi başardığını rahatlıkla söyleyebileceğim Jurassic World: Yıkılmış Krallık filmini izlemenizi tavsiye ederim. Ancak yine de beklentilerinizi fazla yüksek tutmayın derim. 


Jurassic World: Yikilmis Krallik (2018) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 8.5
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 7.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder