Prison Playbook - Seulgirowun Gamppangsaenghwal Dizi İnceleme


Kim Je Hyeok (Park Hae Soo) Kore’nin ünlü beysbol oyuncularındandır. Amerikan beysbol büyükler ligine gitmeden bir gün önce bir olaya karışır. Kız kardeşine tecavüz etmeye kalkışan bir adamı öldüresiye döver ve meşru müdafaayı aşan saldırıdan dolayı 1 yıl hüküm giyer. Dizi Kim Je Hyeok’un bu 1 yılını anlatmaktadır. 

Dizi bir hapishane dizisi olması ve afişlerdeki karamsarlığa rağmen, son derece eğlenceli ve hayat dolu bir yapım olmuş. Genel olarak hapishane dizilerinde hep olumsuzluklar göz önündedir ve genellikle baş karakterin başı kötü adamlarla sürekli derde girer. Elbette bu dizide de kötü karakterler ve baş derde girmeler var. Ancak bu durum dram yaratmak için abartılmamış ve daha gerçekçi bir havayla verilmiş. Ayrıca kötü olayların yanısıra pek çok iyi olayın da gerçekleşmesi olayı zevkli hale getiriyor. 

Kim Je Hyeok beysbolda son derece başarılı ama gerçek hayatta bir o kadar da aptaldır. Aptal demeyeyim de safça diyelim, daha iyi oturur. 

Dizinin oyuncuları saymakla bitmiyor. Zira kahramanımız bu 1 yıl içinde hep aynı kişilerle aynı hücreyi paylaşmıyor. Gerçekçi bir şekilde kişiler sürekli değişiyor. Ama özetle saymak gerekirse Gardiyan olan ve aynı zamanda Kim Je Hyeok’un çocukluktan beri arkadaşı olan Lee Joon Ho (Jung Kyoung Ho), Mahkum Yüzbaşı Yoo (Jung Hae In), kötü insan görünümlü ama kalbi iyi gardiyan Paeng (Jung Woong In), mahkum Kim Min Cheol (Choi Moo Sung), Kim Je Heyok’a hapse girdiği ilk günden itibaren yardım eden hapishane kuşu Beobja (Kim Sung Cheol), önce kötü – sonra iyi olan mahkum keltoş Ddolmani (Ahn Chang Hwan) sevdiğim karakterlerdi. 

Bir çok yerde sesli güldüren, eğlenceli bir diziydi. Tavsiye ederim.
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder