The Thing - Şey [2011]

1982 yapımı, yönetmenliğini John Carpenter'ın yaptığı ve başrollerinde usta oyuncu Kurt Russell'ın yer aldığı "The Thing/Şey" filmi, bilim-kurgu gerilim türünün kült olmuş filmlerinden biridir. Orijinal hikaye bulmakta zorlanan sinema sektörü için de kült olmuş bu tarz filmler bulunmaz birer nimet olarak görülmektedir şüphesiz. Bu kapsamda 2011 yılında "The Thing/Şey" filmi yeniden beyazperdeye taşınmıştır. Ancak 2011 yapımı filmin bir yeniden yapım filmi değil de olayların öncesini anlattığını da baştan belirtmek isterim.

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmin konusuna. Dr. Sander Halvorson'un, Antartika'da araştırma yapan arkadaşlarından aldığı çağrı üzerine hikaye başlayacaktır. Zira araştırma ekibi, yaklaşık 100 bin yıl önce buzlara gömülmüş olan bir uzay gemisi bulmuştur. Dahası, uzay gemisinin yakınlarında bir de buzlara gömülü halde bir uzaylı da tespit edilmiştir. Keşif üzerine Dr. Sander Halvorson, Paleontolog Kate Lloyd ile birlikte Antartika'ya gider. Ekibin öncelikli amacı donmuş halde olan uzaylı üzerinde araştırma yapmaktır. Ancak sanılanın aksine uzaylımız hiç de ölü değildir. Uzaylı dostumuzun bir anda canlanması ile birlikte işler karışacaktır. 

Başlarda gizemin olayların ilerlemesi ile birlikte gerilimin hakim olduğu film, izleyicisini sıkmadan kendisini izlettirmeyi başarıyor. Ancak başlardaki gizemli yapının gerilime oranla çok daha başarılı olduğunu belirtmek isterim. Zira film, 1982 yapımı filmin gerilimli yapısının kaynağı ve dolayısıyla başarısının sırrı, araştırma ekibini oluşturan insanlar arasındaki güvensizlik ortamının mükemmel bir şekilde seyirciye aktarılmasıdır. Maalesef bu filmde ekip arasındaki bu güvensizlik ortamı tam olarak yansıtılamamıştır. Bu durum da filme çok puan kaybettirmektedir düşüncesindeyim. Ancak yine de sırf finali için izlenir diyebilirim. Zira 1982 yapımla olan bağlantı mükemmel bir şekilde kurulmuştur.

İzlemediyseniz ve türü de seviyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. İzleyin, pişman olmazsınız. 



The Thing (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder