Dark [2017]

Zaman her zaman düz bir çizgide ilerlemez. Geçmişte alınan kararlar geleceği etkileyeceği gibi gelecekte alınan kararlar da geçmişi etkiler.

Orijinal dizi ve filmleriyle izleyicilerin gönlünde kurduğu tahtı günden güne geliştirmekte olan Netflix'in Aralık 2017 bombalarının başında şüphesiz Dark dizisi gelmektedir. Netflix'in ilk Alman orijinal yapımı olan Dark, gerilimli ve sürükleyici hikayesi ile mutlaka izlenmesi gereken dizilerin başında gelmektedir. 

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim dizinin konusuna. Ancak sürprizleri bozmamak adına pek fazla bir detay veremeyeceğimi de önceden belirtmek isterim. 

2019 yılında, Almanya'nın ilk nükleer santralinin de bulunduğu Winden isimli sessiz sakın kasabasında işler üç küçük çocuğun ortalıktan kaybolması ile karışacaktır. Çocukların kaybolması ile birlikte Winden'da yaşayan dört aile arasındaki geçmiş üç nesile ait ilişkiler ve ikili hayatlar gün yüzüne çıkacaktır. Zira benzer olaylar önce 1986 yılında ondan da önce 1953 yılında da yaşanmıştır. Her 33 yılda bir gerçekleşen esrarengiz olaylar kafaların iyiden iyiye karışmasına neden olacaktır.

Son derece sürükleyici ve gizemli bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan dizi tam 10 bölüm boyunca izleyicisini ekran başına kilitlemeyi başarıyor. ( Hatta 10 bölümü de aynı gün üst üste izleyip bitirdiğimi de itiraf etmem gerekir ) Büyük bir paradoksu da bünyesinde barındıran dizinin hikayesi, ufak tefek hataları görmezsek son derece sağlam şekilde ilerliyor. Hatta ilk sezonun bu tarz bir dizi için fazla hatasız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ( Bu demek istediğimi ilk sezonu izlediğinizde daha rahat anlayacaksınız ). 
Gizemli ve sürükleyici hikayesine ilaveten müzik tercihleri, oyuncu seçimleri ve geçmişe yapılan yolculuklarda dönemin başarılı bir şekilde aktarılması da dizinin başarısında büyük rol oynamaktadır. Ancak burada kurgulanan Winden kasabasının kasvetli ve gizemli yapasının da diziyi bir kaç adım ileri taşıdığını belirtmek isterim. Zira kasabanın adeta kendi karakterinin olması, diziye ayrı bir gerilim ve gizem kazandırmıştır düşüncesindeyim. 

Sonuç olarak son zamanlarda izlediğim en iyi dizi dersem fazla abartmış olmam herhalde. İzlemediyseniz ilk fırsatta izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu arada dizinin, ikinci sezon onayını aldığını da müjdelemek isterim. 

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder