Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi - Star Wars: Son Jedi [2017]

Efsanenin sekizinci filminde hikaye yedinci filmin bıraktığı yerden tüm hızıyla devam ediyor. Han Solo'nun üzerine kurulu yedinci filmin ardından bu sefer de Luke Skywalker üzerine kurulu bir film ile karşı karşıya olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmin konusuna. İmparatorluğun küllerinden doğan İlk Düzen, Cumhuriyet ateşini yeniden yakmak isteyen Direnişçileri yok etmenin eşiğindedir. Direnişçilerin başında bulunan Prenses Leia, Rey'i, kardeşi Luke'u bulmaya  göndermiştir. Her ne kadar Rey Luke'u bulmuş olsa da Luke Jedi düzeninin kendisi ile birlikte yok olması gerektiğine inanmaktadır. Bu sebeple Luke, Rey'e yardım etmek istememektedir. Diğer taraftan Yüce Lider Snoke'un gözünden düşmüş olan Kylo Ren ise bir yandan kendi iç savaşını sonlandırmanın derdindeyken diğer taraftan Direnişçileri yok ederek yeniden göze girmenin peşindedir. 

Kylo Ren'in iç çatışması ve Rey'in kendisini bulma çabası üzerine kurulu hikayesi ile ilerleyen film, akıllardaki bazı soruları yanıtlarken bazılarının üzerini tamamen çizmeyi tercih ediyor. Kylo Ren ile ilgili gerçekler az çok yanıtlanırken Yüce Lider Snoke'un geçmişi adeta yok sayılıyor. Serinin 7.filminde Han Solo'nun üstlendiği rolü bu filme Luke Skywalker üstlenmiş görünüyor. Ki Mark Hamill'in sağlam oyunculuğu ile filmi bir kaç adım öteye taşıdığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Rey karakterine iyice alışan Daisy Ridley'in ve Kylo Ren karakterine can veren Adam Driver'ın rollerinin hakkını verdiğini belirtmek isterim. Ancak Benicio Del Toro'nun canlandırdığı DJ karakterine daha çok rol verilebilirdi düşüncesi bende ağır basmaktadır. Zira usta aktör rol aldığı kısa sürede seyirciyi kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Usta Yoda'yı ve eski dost R2-D2'yu kısa da olsa görmek yüzlerde ayrı bir gülümsemeye sebep oluyor ve film de böylece akıp geçiyor.

Öyle veya böyle sıkıcı olmayan hikayesi, iyi kurgulanmış savaş sahneleri ile izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Serinin hayranları bu yeni üçlemeyi tatmin edici bulmasa da ben aynı görüşü paylaşmıyorum. Sonuçta her Star Wars filminin ayrı bir havasının olduğunu ve farklı bir tat bıraktığını düşünüyorum. Kısacası film vizyondan kalkmadan bir an önce sinemada izlemeniz gerekir. Gidin, pişman olmazsınız. 



Star Wars: The Last Jedi (2017) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder