Final Destination 3 - Son Durak 3 [2006]


2000 yılında vizyona giren ilk Son Durak filmi, orijinal hikayesi ile pek çok sinemaseverin beğenisini kazanmıştır. Gişede elde ettiği hatırı sayılır başarı devam filmlerinin çekilmesinin de yolunu açmıştır. 

İşte insanları lunaparka gitmeyi korkar hale getiren serinin üçüncü filmi ise 2006 yılında vizyona girmiştir. Filmin konusu kısaca şu şekilde. McKinley lisesinde son sınıfta okuyan gençler, artık yaz tatilinin gelmesi ile birlikte hem tatili hem de mezuniyetlerini kutlamaya başlamışlardır. Wendy ( Mary Elizabeth Winstead ) ve arkadaşları bir gece lunaparka gitmeye karar verirler. Lunaparkta hız trenine binmeye hazırlanan arkadaşlar, Wendy'nin gördüğü hayal ve bu hayal sonrasında çıkardığı olay sebebiyle trenden inmek zorunda kalacaklardır. Zira Wendy, hız treninde büyük bir kazanın yaşandığını ve pek çok kişinin burada öldüğünü görmüştür. Wendy'nin gördüğü felaketin gerçekleşmesi ile birlikte, trenden inenler hayatlarının en büyük şokunu yaşayacaklardır. Arkadaşlarının öldüğüne üzülen gençler kendi kurtuluşlarına çok da sevinememişlerdir. Ancak çok geçmeden, kazadan kurtulanlar, ilginç kazalarda ölmeye başlayınca, Wendy ve arkadaşı Kevin ( Ryan Merriman ) insanları ve dolayısıyla kendilerini kurtarmanın yollarını aramaya başlayacaklardır. Wendy'nin kazadan önce çekmiş olduğu resimler, en büyük yardımcıları olacaktır.


Son Durak 3 filmi için kendinden önce vizyona girmiş filmlere hiç bir yenilik getirmeyen, tek amacı ilk filmin başarısından yararlanıp daha fazla para kazanmak olan bir devam filmi dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Tamam sonuç olarak sinema sektörünün nihai amacının para kazanmak olduğunun farkındayım. Ancak niyetin önceden bu kadar belli edilmesinden son derece rahatsız olduğumu da belirtmeden geçemeyeceğim. Zira sadece felaketin gerçekleştiği mekanın değişmesi ile farklı bir film yapmış olmuyorsunuz düşüncesindeyim. Zira önceki filmlerle tamamen aynı konu üzerine inşa edilmiş bir film, önceki filmlerle ( kopyala yapıştır yapılmışçasına ) tamamen aynı şekilde ilerleye hikaye ve yine önceki filmlerle birebir aynı olan bir final. Tek değişen insanların ölüm şekilleri. Ki bu filmde sonradan gerçekleşen ölüm sahnelerini de beğenmediğimi belirtmek isterim. Zira serinin önceki filmlerinde gerçekleşen ölüm sahnelerinin çok daha zekice kurgulandığını ve bu sahnelerin gerilim dozunun çok daha yoğun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu filmde, ölüm sahnelerinin biraz geçiştirildiği hissiyatı bende hasıl olmuştur.

Sonuç olarak seriye hiç bir yenilik getirmeyen bu filmi, farklı ölüm şekilleri görmek istiyorsanız izleyebilirsiniz. Ancak ben tavsiye etmiyorum. 

Final Destination 3 (2006) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder