Young Guns - Genç Silahşörler [1988]


Öyle veya böyle Billy The Kid ismini bir yerlerden işitmişsinizdir. Amerikan tarihinin en tanınmış haydutlarından biri olan Billy The Kid, doğal olarak sinema sektörü için de büyük bir esin kaynağı olmuştur. Bu zamana kadar hakkında pek çok film çekilen Billy The Kid, Şerif Patt Garrett tarafından 1881 yılında, daha 21 yaşındayken öldürülmüştür. 

Billy The Kid ve New Mexico'da 1877-1878 yılları arasında yaşanmış olan Lincoln Bölgesi İç Savaşı hikayesini anlatan önemli filmlerden biri de Christopher Cain'in yönetmenliğini yaptığı "Young Guns - Genç Silahşörler" filmidir. Filmde Billy The Kid'i ünlü oyuncu Emilio Estevez canlandırmıştır.

Gelelim filmimizin konusuna. 1878 yılında Lincoln kasabasında çiftlik sahibi ve eğitimli bir İngiliz centilmeni olan John Tunstall ( Terence Stamp ) çiftliğinde, suç işleme potansiyeli olan kimsesiz gençleri çalıştırarak, onların hapse düşmesine engel olmaya çalışmaktadır. John Tunstall, yanında çalışan gençlere hem bir yuva hem de bir aile vermiştir. Tunstall'ın çiftliğinin kısa zamanda gelişmesi ve diğer çiftlik sahiplerinin işlerine rakip olması ile işler karışacaktır. Bölgenin en güçlü adamlarından biri olan Lawrence G. Murphy'in ( Jack Palance ) kendisine rakip gördüğü John Tunstall'ı öldürmesi ile intikam ateşi alevlenir. William H. 'Billy the Kid' Bonney ( Emilio Estevez ), Josiah Gordon 'Doc' Scurlock ( Kiefer Sutherland ), 'Jose' Chavez y Chavez ( Lou Diamond Phillips ), Richard 'Dick' Brewer ( Charlie Sheen ), Dirty Steve Stephens ( Dermot Mulroney ) ve Charles 'Charley' Bowdre ( Casey Siemaszko ), babaları gibi gördüğü John Tunstall'ın intikamını almak için pek çok hükümet görevlisinin de içinde bulunduğu Santa Fe çetesine karşı amansız bir savaşın içine girerler. 

Klasik bir intikam hikayesi üzerine inşa edilmiş olan filmin, sağlam oyuncu kadrosuna rağmen, beklentileri karşılayabildiğini söylemek çok zordur düşüncesindeyim. Sıkıcı hikaye anlatımı ve kopuk kopuk ilerlemesi sebebiyle filmden çok sıkıldığımı belirtmek isterim. Tüm bu sıkıcılık üzerine son derece saçma finali ise hikayeye tuz biber ekmiştir dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. 

Aksiyon sahneleri, kostümleri ve görsel efektleri ( özellikle vurulma sahneleri ) belki de filmin en başarılı yanlarıdır. Ancak aynı şeyi film müzikleri için söylemek çok zordur. 

Sonuç olarak ben çok sıkıldım. O yüzden tavsiye etmiyorum. Tercih size kalmış.



Young Guns (1988) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder