Saw - Testere [2004]


Çok fazla film izliyorsanız, bir süre sonra, izlediğiniz filmin sonunu rahatlıkla tahmin etmeye başlıyorsunuz. Ancak aynı durum "Saw - Testere" filmi için söz konusu değil. Zira sinema tarihinin en şok edici finallerinden biriyle son bulan film, izleyicinin ağzının bir ( hatta bir kaç dersek daha doğru olur ) karış açık kalmasına neden oluyor. 

Şimdi şöyle bir sahne hayal edin. Uzun zamandır kullanılmayan umumi bir tuvalette, ayağınızdan duvardaki borulara zincirlenmiş bir şekilde uyandığınızı farz edin. Buraya nasıl ve neden geldiğinizi de bilmiyorsunuz. Dahası karşınızda sizinle aynı durumda biri daha var. O da kendisinin buraya neden geldiğini bilmiyor. Ayrıca ortada, kendi kafasını bir kurşunla patlatmış bir adam yatmakta. İşte Doktor Lawrence Gordon ( Cary Elwes ) ve fotoğrafçı Adam'ın ( Leigh Whannell ) başına gelen durum aynen bu şekilde. Adam ve Dr. Lawrence, içine düştükleri bu duruma bir anlam vermeye çalışırken, ceplerinde küçük bir kaset bulurlar. Ortada yatmakta olan cesedin de elinde ufak bir kaset oynatıcı bulunmaktadır. Uzunca bir çabanın sonrasında kaset oynatıcıyı ele geçiren Adam, elindeki kaseti dinler. Kasette, hayatın değerini öğretmek isteyen bir seri katilin, kendileri ile küçük bir oyun oynamak istediği anlatılmaktadır. Artık hayatta kalmak pamuk ipliğine bağlıdır. Oyunu, seri katilin kuralları ile oynamak gerekecektir. Ancak bu, hiç de kolay olmayacaktır.

Çok fazla tanınmamış oyuncu kadrosuna, vasatı aşamayan oyunculuklarına, zamanının gerisinde denebilecek görsel efektlerine rağmen "Saw - Testere" filmini efsane yapan unsur nedir diye soracak olursanız, sorunun cevabı çok basittir: muhteşem bir hikaye. Aslında artık klişe olmuş "hayatın değerini bilmek" fikri ancak bu kadar orijinal bir şekilde anlatılabilir. Geçmişe yapılan göndermelerle ilmek ilmek dokunan bu hikayeden etkilenmemek elde değil. Son ana kadar gizemini ve gerilimini koruyor olması da cabası. Ve finali; belki de tüm zamanların izleyiciyi en çok şaşırtan finali. 

Sonuç olarak, türü sevin ya da sevmeyin bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Şok olmaya hazır olun.

Saw (2004) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder