The Number 23 - 23 Numara [2007]


Jim Carrey sinema sektörünün önde gelen komedyenlerinden biri olsa da usta oyuncu en iyi performanslarını komedi dışındaki filmlerde göstermektedir düşüncesindeyim. Özellikle "Truman Show", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Sil Baştan" ve "The Number 23 - 23 Numara" filmlerinde gösterdiği üstün performans nedeniyle kendisine ayrı bir hayranlığımın olduğunu itiraf etmeliyim.

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmimizin konusuna. Karısı Agatha ( Virginia Madsen ) ve oğlu Robin ( Logan Lerman ) ile mutlu bir hayat sürmekte olan Walter Sparrow ( Jim Carrey ) ailesinin geçimini sokak hayvanlarını yakalayarak sağlamaktadır. Doğum gününde mesaisinin bitimine çok kısa bir süre kala Walter'ın başı Ned isimli bir köpekle belaya girer. Köper Walter'ı ısırır ve sonrasında kaçar. Köpeğin peşine düşen Walter, karısı ile buluşmasına geç kalır. Beklemekten sıkılan Agatha, girdiği kitapçıdan "The Number 23 - 23 Numara" isimli bir kitap satın alır ve bu kitabı kocasına hediye eder. Walter kitabı okudukça, kendi hayatından pek çok benzerliğin olduğunu fark etmeye başlar. Kitapta 23 rakamının laneti ile boğuşmakta olan Fingerling ( Jim Carrey ) isimli bir detektifin maceraları anlatılmaktadır. Walter artık kitabı elinden bırakamaz duruma gelir. Dahası bölümler ilerledikçe Walter da kendi hayatında 23 rakamının etkisini keşfetmeye başlar. Olaylar artık içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamıştır. Kitaptaki hikayenin giderek karanlıklaşması ve sonunda faili meçhul bir cinayetin anlatılması ile Walter, kitapta gerçekleşenlerin gerçek hayattan alıntı olduğuna inanmaya başlayacaktır. Bu gizemi çözmek artık Walter'ın tek amacı olmuştur.

Filmin son derece etkileyici ve farklı bir hikaye üzerine inşa edildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Hikayenin kurgulanışı ve işlenmesi zekice düşünülmüştür. Gizem, gerilim ve heyecan unsurları çok sağlam bir şekilde harmanlanmıştır. Filmin sıkıcılıktan uzak bu gizemli ve gerilimli yapısı da izleyiciyi ekran başına bağlayan başlıca unsurlardır. Kitabın okunduğu sahnelerin fantastik ve karanlık yapısının iyi sahnelenmesi de filmin bir diğer güzel tarafıdır düşüncesindeyim. Tüm bunlara ilaveten sürprizli sayılabilecek filmin finalinin de iyi düşünüldüğünü rahatlıkla söyleyebilirim.  

Filmin izleyici üzerindeki etkisini arttıran bir diğer faktör de hiç şüphesiz usta oyuncu Jim Carrey'in üst seviye performansıdır. Jim Carrey'in Walter ve Fingerling karakterlerine çok yakıştığını belirtmek isterim.

Sonuç olarak farklı türde bir film izlemek istiyorsanız The Number 23 - 23 Numara filmi sizin için iyi bir tercih olacaktır. İzlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

The Number 23 (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder