Mucize


Çektiği her film ile kendi çıtasını sürekli yükseltmeyi başarmış olan Mahsun Kırmızıgül, son filmi Mucize ile yine izleyicilerin yüreklerini titretmeyi başarıyor.

27 Mayıs ihtilalinin sonrasında 1960'lı yıllarda geçiyor filmin hikayesi. Egeli Muallim Mahir'in  ( Talat Bulut ) Anadolu'nun ücra bir köşesine tayin olur. Görev aşkıyla, günler süren zorlu bir yolculuğun ardından köye ulaşır. Köye bir öğretmenin tayin olması, köylülerce sevinçle karşılanır. Ancak Mahir'in tayin olduğu köyde herhangi bir okul yoktur. Köyün muhtarı ( Erol Demiröz ) ve Köylü Haydar ( Ali Sürmeli ) ile vilayete giden Mahir öğretmen, her türlü çabasına rağmen olumsuz yanıt alır. Milli Eğitim Müdürlüğünce kendisine, okul olmadığı gerekçesi ile geri dönmesi gerektiği söylenir. Mahir öğretmen vazgeçmez. Yaptığı ufak bir numara ile para sorununu çözen Mahir öğretmen köylü ile el ele vererek bir okul inşa eder. Bu arada muhtarın sakat ve konuşamayan oğlu Aziz ( Mert Turak ) ile Mahir öğretmen arasında büyük bir dostluk gelişmeye başlar. 

Komedi ve dramanın mükemmel şekilde harmanlandığı son derece etkileyici bir film dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Film, tarz olarak Vizontele'yi andırıyor dersem ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız düşüncesindeyim. Başlarda güldüren film, samimi ve abartıdan uzak hikaye anlatımı ile sonlara doğru izleyiciyi ağlamanın eşiğine getirmektedir. 

Filmde izlediğimiz her bir karakter o kadar özenle düşünülmüş ve kurgulanmış ki filmin yazar ve yönetmeni olan Mahsur Kırmızıgül'ü ayakta alkışlamak gerekir düşüncesindeyim. Tabi bu iyi düşünülmüş karakterleri Ali Sürmeli, Talat Bulut, Mert Turak, Erol Demiröz, Meral Çetinkaya ve Erdem Yener gibi oyuncuların canlandırması ile filmin etkisi katlanarak artmıştır.

Tüm bunlara ilaveten kullanılan çekim teknikleri ile gerek Ege'de gerekse de Doğu'da yakalanmış muhteşem renkler ve manzaralar da filme ayrı bir hava katmaktadır. Tabi bu renkler ve manzaralar biz izleyenlere sağlam müzikler ile sunulmaktadır. 

Sonuç olarak zaman zaman gülmek zaman zaman ağlamak istiyorsanız, küfürlü belaltı espriler içeren basit komedi filmlerinden usanmışsanız Mucize sizler için doğru tercih olacaktır. İzlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz. Sevgi ve dostluğun neleri aşabileceğini kendi gözleriniz ile görün.

The Miracle (2015) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder