Jeff, Who Lives at Home - Anasının Kuzusu [2012]


Hayatın anlamı nedir?

Bu anlamı bulabilmek his işi midir, yoksa bir takım işaretler mi gereklidir?

Jeff ( Jason Segel ) 30'lu yaşlarında, hala annesinin evinde yaşayan, işsiz bir adamdır. Hem annesi Sharon ( Susan Sarandon ) hem de ağabeyi Pat ( Ed Helms ) onun bu durumundan ve boşvermişliğinden, sıkılmışlardır. Artık büyümesini ve kendi ayakları üzerinde durmasını istemektedirler. Bunu anlatmaya çalışırken de dalga geçmek, kızmak dahil her şeyi yaparlar. Anlamaya çalışmak dışında. 

Pat zaten bir orta yaş krizinin içindedir. Sharon'ın son derece sıkılgan hayatını biraz olsun heyecanlı hale getiren ise işyerindeki gizemli hayranıdır. Tüm bunların arasında Jeff kendince bulduğu ilk işareti ( Kevin ) takip ederken, ağabeyi Pat ile karşılaşır. Bu karşılaşma beraberinde yengesi Linda'yı ( Judy Greer ) başka bir adamla görmeleri ile ilginç bir hal alır. Bu aşamadan sonra olaylar ilginçleşerek devam edecektir. 

Film genel olarak işaretler ve bu işaretleri yorumlamak üzerine kurulmuş durumdadır. Ancak işaretleri beklerken süregelen olay kurgusu gayet başarılı olmuş bence. Oyuncuların performansı göz dolduruyor. O kadar gerçekçi oynanmış ve duyguları o kadar inandırıcı veriyorlar ki, bazı sahnelerde gözünüzün dolmasını engelleyemiyorsunuz. Safsata gibi görünen şeylerin hoş bir gerçekliğe bağlanması kısmını da gayet başarılı yansıtmışlar. Bu anlamda filmin sürprizli sonunu beğeneceğinizi düşünüyorum.

Sonuç olarak izlemenizi tavsiye ederim. Boş vakit geçirmek için doğru bir tercih olacaktır.

Jeff, Who Lives at Home (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder