How to Train Your Dragon - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin [2010]


Birini kahraman yapan temel özellik nedir ? İri yarı olmak mı dersiniz yoksa güçlü pazulara sahip olmak mı ya da bir kaç ejderha öldürebilmiş olmak mı ? Bu sorunun cevabı bence kahramanımız Hıçkıdık için tüm ön yargılara ve kişilerin olumsuz düşüncelerine rağmen asla vazgeçmeyen güçlü bir yürek olsa gerek.

Berk adasında yaşayan Vikinglerin başı haşerelerle derttedir. Ki bu haşereler ejderhalar olunca adada yaşayan halkın kısaca büyük sorunları vardır. Bu büyük soruna rağmen adayı terk etmeyen inatçı halkın en büyük saygınlık göstergesi ejderhalarla yapılan savaşlardır. Bu sebeple tüm köy halkı, ejderhalarla nasıl savaşılacağını bilmektedir. Biri dışında. Köyün lideri Zebella'nın oğlu Hıçkıdık. Hıçkıdık aslında diğer tüm vikinglerden farklıdır. Zira Hıçkıdık, ufak tefek, çelimsiz ve bir kılıcı dahi savuramayacak kadar güçsüzdür. Ancak Hıçkıdık'ı diğerlerinden farklı kılan pek çok özelliği olmasına rağmen hem babası hem de köy halkı tarafından sürekli olarak küçük görülmektedir. Bir gün köye ejderhalar saldırır. Hıçkıdık ise icat ettiği bir silahla o zamana kadar hiç kimse tarafında öldürülememiş hatta görülememiş bir ejderha olan Gecenin Öfkesi'ni yaralamayı başarır. Ancak hiç kimse Hışkıdık'a inanmaz. Bunun üzerine Hıçgıdık, kendisi ejderhayı aramaya çıkar. Yaralı halde Gecenin Öfkesi'ni bulan Hıçkıdık, ejderhayı öldüremez. Ejderhanın iplerinden kurtulmasına yardımcı olan Hıçkıdık ile ejderha arasında farklı bir ilişki gelişmeye başlar. Gecenin Öfkesi'nden öğrendiği farklı yöntemlerle ejderha eğitiminde başarılı olan Hıçkıdık, kısa zamanda köyün en ünlü isimlerinden biri olur. Ancak köy halkını bekleyen çok daha büyük bir tehlike baş göstermek üzeredir.

2003 yılında yayımlanmış olan aynı isimli kitaptan uyarlanmış olan film, izleyenlere çok büyük dersler vermektedir. Özellikle insanları dinleme, onları anlama, empati yapabilme ve ön yargılardan uzak durmak gerektiği gibi dersleri barındıran film, bu yönüyle son derece önemli bir iş başarmaktadır. Hikayenin ilmek ilmek işlenmesi, komedi ve duygusallığın yerinde ve dozunda harmanlanması filmin başarısının sırrıdır düşüncesindeyim.

Sonuç olarak gelmiş geçmiş en iyi animasyonlardan biri olan bu filmi mutlaka izlemelisiniz. 

How to Train Your Dragon (2010) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder