How to Train Your Dragon 2 - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 [2014]


Bir reisin kalbine ve bir ejderhanın ruhuna sahipsin...

Üçleme olması planlanan "How to Train Your Dragon - Ejderhanı Nasıl Eğitirsin" serisinin ikinci filmi 2014 yılında vizyona girmiştir. 2010 yılında vizyona giren ve bence animasyon sinemasının en iyi bir kaç filminden biri olan ilk filmin yakaladığı başarı sebebiyle serinin ikinci ve üçüncü filmleri ile ilgili beklentiler çok yukarılara çıkmıştır. Ki ikinci filmin, bu beklentileri rahatlıkla karşılamış olduğunu; hatta ilk filmin başarısını bir kaç adım ileri taşıdığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Gelelim filmin konusuna. İnsanlarla ejderhaların dost olmalarının üzerinden tam beş yıl geçmiştir. Artık Berk adasına tam bir huzur ortamı hakim olmuştur. Ada sakinlerinin en büyük eğlencesi ve heyecan kaynağı ise ejderha yarışları olmuştur. Aradan geçen bu beş yıllık sürede kahramanımız Hıçkıdık ile ejderha dostu Dişsiz arasındaki bağ giderek kuvvetlenmiştir. Dişsiz sayesinde dünya, Hıçkıdık için artık çok daha büyük bir yerdir. Hıçkıdık, dostu Dişsiz ile birlikte keşif gezileri yapmakta ve yaşadığı dünyanın bir haritasını oluşturmaya çalışmaktadır. İşte Berk adasının ve Hıçkıdık'ın bu mutlu hayatı, Drago Kanlı Yumruk isimli gizemli bir ejderha avcısının ortaya çıkması ile birlikte bir anda alt üst olacaktır. Zira Drago, büyük bir ejderha ordusu kurarak tüm ejderhaları ve kendisine karşı koyanları ortadan kaldırmak istemektedir. Tüm viking diyarının ve tüm ejderhaların yaşamları tehlikededir. Hıçkıdık, bir anda çok büyük bir savaşın ortasında kalacaktır. Kendisine bu savaşta beklenmedik bir ejderha binicisi de yardımcı olacaktır.
Sağlam bir hikaye üzerine inşa edilmiş ilk filmin hikayesini genişleten, mevcut karakterlerin hikayesini derinleştiren son derece etkileyici bir devam filmi ile karşı karşıyayız dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Hikayenin derinlemesine ve etkileyici anlatımı, bol aksiyon ve iyi düşünülmüş duygusallıkla birleştirilmiştir. Pek çok aksiyon filmine taş çıkartacak kalitede aksiyona sahip olan film bu açıdan mükemmel bir iş çıkartmıştır. Diğer taraftan Hıçkıdık ile Dişsiz arasındaki duygusal bağın içtenlikle aktarılması da izleyicinin filme olan bağlılığını attırmaktadır. İlk filme göre daha eğlenceli bir hikaye anlatımına sahip olan film, komedi olarak da ilk filmin yakaladığı başarıyı bir kaç adım ileri taşımıştır.

Var olan karakterlere eklenen yeni karakterlerin de filme ayrı bir hava kattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle Drago ve Eret karakterlerini ve Eret karakteri üzerinden dönen esprileri çok beğendiğimi belirtmek isterim. Diğer taraftan bu filmde Hıçkıdık'ın çok daha karizmatik olarak tasarlandığını söylemeliyim. Özellikle giydiği kostüm, miğfer ve kullandığı kılıcın iyi düşünülmüş olduğunu ve çok beğendiğimi belirtmek isterim.

Sonuç olarak her yaştan izleyici için mükemmel bir görsel şölen sunmakta olan bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Bu arada hatırlatmak isterim üçüncü filmin ise 2018 yılında vizyona girmesi planlanmaktadır.

How to Train Your Dragon 2 (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder