Cowboys & Aliens - Kovboylar ve Uzaylılar [2011]


Uzaylılar ve dünyanın istilası hikayesinin western tarzı bir film ile anlatılmasının, son derece orijinal bir fikir olduğu ortada. İşte başrollerinde Harrison Ford ve  Daniel Craig'in yer aldığı "Cowboys & Aliens - Kovboylar ve Uzaylılar" filmi, bilim-kurgu ve westerni bir araya getiren farklı bir film.

Gelelim filmin hikayesine. 1873 yılında Arizona'da gizemli bir yabancının ( Daniel Craig ) çölün ortasında uyanması ile film başlar. Bu yabancının, kim olduğu veya buraya nasıl geldiği ile ilgili en ufak bir fikri yoktur. Ayrıca kolunda da ne olduğunu anlayamadığı garip bir bileklik bulunmaktadır. Bir iki ufak macera sonrasında Absolution isimli New Mexico sınırında bir kasabaya ulaşan yabancı, burada isminin Jake Lonergan olduğunu ve kendisinin aranan bir suçlu olduğunu öğrenir. Kasaba şerifince yakalanan Jake, federal şerife teslim edilmek üzereyken, kasaba gök yüzünden gelen uçan cisimler tarafından saldırıya uğrar. Kasaba halkının bir kısmı da bu uçan cisimler tarafından kaçırılmıştır. Kasabanın en sözü geçen kişisi olan Woodrow Dolarhyde'ın ( Harrison Ford ) oğlu da kaçırılanlar arasındadır. Dahası bu saldırı esnasında Jake'ın kolunda olan bilekliğin bu uçan cisimlere karşı kullanılabilecek bir silah olduğu anlaşılacaktır. Kasaba halkının adalete teslim etmek istedikleri Jake, artık kendilerinin tek kurtuluş çaresi olmuştur.

Orijinal bir fikir üzerine inşa edilmiş olan film, başlarda gizemli ve heyecanlı hikayesi ile izleyiciyi kendisine bağlamayı başarıyor. Ancak devamında her iki tarza ait klişelerin devreye girmesi ile birlikte film, klişeler içinde boğulup gitmektedir. Tüm bunların üzerine uzaylıların amaçlarının da açıklanmaması da filmin finalinin tam olarak bağlanamamasına neden olmaktadır. Aslına bakarsanız film hikaye ve tarz olarak daha eğlenceli anlatımına sahip olabilirmiş. Ancak maalesef filmde komediye dair hiç bir şey bulunmamaktadır. 

Harrison Ford, Daniel Craig, Sam Rockwell ve Olivia Wild gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da filmin izlenebilirliğini arttıran bir diğer önemli etmendir düşüncesindeyim.

Sonuç olarak vakit geçirmelik fazla kafa yormadan izleyecek bir film arıyorsanız, "Cowboys & Aliens - Kovboylar ve Uzaylılar" filmi, sizler için iyi bir tercih olacaktır. 

Cowboys & Aliens (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder