John Wick [2014]


Oyun tadında son derece eğlenceli bir aksiyon filmi
                                                                                       
Bilgisayar oyunu tarzında sağlam bir aksiyon filmi izlemek istiyorsanız, başrollerinde Keanu Reeves'in oynadığı John Wick, tam da size göre bir film. Film, hikaye olarak fazla bir şey vaat etmeyen klasik bir intikam filmi. Hikaye olarak zayıf kalan film, bu zayıflıklarını bol aksiyon ve iyi görsel efektlerle gidermeyi başarıyor.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin kısaca konusundan bahsedelim. John Wick ( Keanu Reeves ), yetenekleri ve gaddarlığı ile yer altı dünyasının efsanesi haline gelmiş eski bir tetikçidir. Karısının hastalık sonucu ölmesi üzerine hayatı alt üst olmuştur. Karısı ise ölümünden hemen sonra teslim edilmek üzere John Wick'in hayata yeniden bağlanabilmesi için bir hediye almıştır. Bu hediye ise beagle cinsi bir köpektir. Köpekle ilgilenmeye başlayan John, bir gün 1969 model Ford Mustang'ı ile benzin almaya gittiğinde, Iosef Tarasov'un ( Alfie Allen ) ilgisini çeker. Arabayı satın almaya çalışan Iosef, arabanın satılık olmadığı cevabını alır. Bunun üzerine aynı gece John Wick'in evine saldıran Iosef, karısından hediye olan köpeği öldürür, John Wick'i darp eder ve arabayı çalar. Ancak Iosef, saldırdığı kişinin kim olduğunu çok acı bir şekilde öğrenecektir. Yaşanan olaylar sonrasında emeklilik hayatını sonlandıran John Wick, intikam almak için tüm New York'un altını üstüne getirecektir. 
John Wick; TPS ( Third Person Shooter ) tarzı bilgisayar oyunu tadında son derece etkili aksiyon sahneleri ve gerçeğe yakın görsel efektleri ile son zamanlarda izlediğim en eğlenceli filmlerin başında gelmektedir. Son derece basit bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan, "niyeden" ziyade "nasılı" göstermeye çalışan bir film dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Silahlı çatışma sahnelerinin iyi kurgulanmış olduğunu, özellikle vurulma sahnelerinin gerçeğe yakın bir görselliğe sahip olduğunu belirtmek isterim.

Kısa ve yavaş bir girişin ardından aksiyonun bir anda tavan yaptığı film, anlamsız yere uzamadan ve bu bakımdan da seyirciyi sıkmadan dozunda bir seyir süresi ( yaklaşık olarak 97 dakika ) ile final yapıyor. Kısa sayılabilecek seyir süresi tercihi de bence son derece yerinde bir tercih olmuştur.

Keanu Reeves, Willem Dafoe, Adrianne Palicki, Daniel Bernhardt ve Ian McShane gibi birbirinden önemli oyunculardan oluşan oyuncu kadrosu da filmin bir diğer artısıdır. Keanu Reeves'in soğukkanlı, acımasız ve gaddar katil rolüne çok yakıştığını da ayrıca belirtmek isterim.
Sonuç olarak eğlenceli bir aksiyon filmi izlemek istiyorsanız, bu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.
John Wick (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder