Get Hard - Sert Ol [2015]


Klasik bir konudan hareket etse de güldürmeyi başaran bir film...

                                                                                               
Yine mükemmel giden bir hayat ve bu hayatın bir anda tepetaklak olması hikayesi üzerine çekilen bir komedi filmi ile karşı karşıyayız. Konu klasik olsa da film seyirciyi eğlendirmeyi ve güldürmeyi başarıyor.

Neyse kısaca konudan bahsedelim. James King ( Will Ferrell ), büyük bir finans şirketinde çalışan, işinin uzmanı bir yatırım danışmanıdır. Şirketine her yıl milyonlarca dolar para kazandırmaktadır. Bu başarılı çalışması, patronunca ortaklık teklif edilmesi ile taçlandırılmıştır. Tabi bunda patronunun kızı Alissa ( Alison Brie ) ile evlenecek olmasının da büyük katkısı vardır. Diğer taraftan Darnell ( Kevin Hart ) ise ailesinin geçimini oto-yıkama işi yaparak sağlayan, dürüst ve sabıkası temiz bir insandır. Darnell'in tek isteği 30 bin dolar bularak ailesine yeni bir ev almaktır. James ile Alissa'nın nişanlandıkları gün, James, dolandırıcılık suçundan tutuklanır. Yapılan yargılama sonucunda 10 yıl hapis cezasına çarptırılır. Cezasını ise kötü şöhrete sahip San Quentin hapishanesinde çekecektir. Mahkemece James'e işlerini düzenlemek için 30 günlük bir süre verilmiştir. Bu 30 gün sonrasında hapishaneye girip cezasını çekecektir. İşte James ile Darnell'in yolları bu noktada kesişir. Zira James, Darnell'i sabıkalı biri olarak bilmektedir. Bu sebeple Darnell'in kendisini hapishane ortamına hazırlaması için eğitmesini ister. 30 bin dolar karşılığında Darnell, James'i eğitmeye başlar. Komik olaylar da bu hadiseler üzerine gelişir.

Yukarıda da belirtmiş olduğum üzere aslında klasik bir konudan hareketle çekilen bir film olsa da yine de seyirciyi güldürmeyi başardığını rahatlıkla söyleyebilirim. Darnell'in hapishane ile ilgili en ufak bir tecrübesi olmasa da James'i eğitmesi son derece eğlenceli bir şekilde anlatılmaktadır. Başlarda para için başlayan ilişkinin zamanla dostluğa dönüşmesi, eğlenceli bir şekilde seyirciye aktarılmaktadır. Her ne kadar sonu tahmin edilebilir olsa da yine de izlemekten zevk alacağınız bir film olduğu düşüncesindeyim.

Will Ferrell ile Kevin Hart'ın iyi bir ikili oluşturduğunu ve ikilinin uyumunun filmin başarısının sırrı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 
Filmle ilgili söyleyebileceğim olumsuz şeyler ise filmin yoğun şekilde küfür, argo ve belaltı espri barındırdığıdır. Bu sebeple çok da ailecek izlenebilecek bir film değil düşüncesindeyim. 

Sonuç olarak vakit geçirmelik eğlenceli bir film arıyorsanız, Get Hard sizin için doğru tercih olabilir. Vakit bulduğunuzda izlemenizi tavsiye ederim.

Get Hard (2015) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder