Hotel Artemis [2018]


Tek mekan filmlerini her zaman sevmişimdir. Hotel Artemis filmini de bu tarz bir film olduğu için izlemeye başladım.  Jodie Foster, Sofia Boutella, Dave Bautista, Sterling K. Brown ve Jeff Goldblum gibi önemli isimlerden oluşan oyuncu kadrosunu gördüğümde ise filme olan beklentilerim giderek tırmandı. Peki film bu beklentileri karşılayabildi mi? Bunu da yazının sonunda sizlerle paylaşacağım. Ancak şimdi gelelim filmimizin konusuna.

Distopik bir dünyada Hemşire olarak tanınan Jean Thomas ( Jodie Foster ) hayatının son 22 yılını Hotel Artemis adı verilen ve suçlulara sağlık hizmeti veren bir teşkilatın yöneticisi olarak geçirmiştir. Sadece üyelerin girebildiği Hotel Artemis, Los Angeles tarihinin en büyük isyanının çıkması ile son zamanlarının en yoğun gününü yaşayacaktır. İsyanı fırsat bilen bir grup soyguncu, bölgenin en büyük mafya babası olan Kurt Kral'a ait elmasları çalar. Durumu bilmeden hareket eden gruptan biri yaralanınca Hotel Artemis'in yolunu tutarlar. Bu arada Kurt Kral da yaralanmış ve Hotel Artemis'e doğru yola çıkmıştır. Bu tehlikeli karşılaşma Hotel Artemis'te gerçekleşir ve işler karışır.

John Wick sersinden hatırladığımız otele benzetilen Hotel Artemis, oyuncu kadrosu ve yarattığı atmosfer ile izleyicilerinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Ancak hikayenin havada kalması, karakterlerinin altını dolduramaması ve hikayeye sonlandıramaması sebebiyle maalesef film çok puan kaybediyor. Yukarıda saydığım olumsuzluklar sebebiyle film bir yerden sonra sıkıcı hale bürünüyor. Ki bu sıkıcılığın, filmin hikaye olarak tavan yapması gereken finaline doğru ortaya çıkması da ayrı bir sorun.

Sonuç olarak eldeki cevher yanlış tercihler ve filmi yazıp yöneten Drew Pearce'ın acemiliği sebebiyle harcanıp gitmiş durumda. Belki devam filmi gelebilir. Ancak bu sefer çok daha sağlam bir hikaye bulunmak zorunda.  



Hotel Artemis (2018) on IMDb

 Senaryo : 5.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 6.0
 Görsel Kalite : 7.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6.0

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder