Jurassic World Rekorla Başladı


12 Haziran'da vizyona giren film, gişe rekorlarını kırıyor.
                                                                           
Yönetmenliğini Colin Trevorrow'un, yapımcılığını ise Steven Spielberg'in üstlendiği Jurassic World filmi, Türkiye'nin de dahil olduğu 66 ülkede aynı anda 12 Haziran'da vizyona girdi. Vizyona girmesi ile birlikte rekorları da alt üst eden film, seyircinin büyük beğenisini de yakalamış durumda.

Jurassic World filmi, vizyona girdiği ilk hafta yaklaşık olarak 512 milyon dolarlık bir hasılat elde etmiştir. Film elde ettiği bu hasılat ile tüm zamanlarda gösterime girdiği ilk hafta sonunda 500 milyon doların üstünde hasılat elde eden ilk ve tek film olma unvanına sahip oldu. Bundan önceki ilk hafta sonu rekoru yaklaşık 485 milyon dolar ile Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 2 filmine aittir. 512 milyon dolarlık hasılatın 204 milyon dolarının Kuzey Amerika ülkelerinden elde edildiği, geriye kalan 308 milyon doların ise diğer ülkelerden elde edildiği duyurulmuştur.

Ayrıca Jurassic World filmi, vizyona girdiği ilk gün 125 milyon dolar hasılat elde ederek, bu alandaki rekoru da eline geçirmiş oldu.

Yaklaşık olarak 150 milyon dolara mal olan film, şimdiden maliyetinin kat ve kat üstünde bir gelir elde ederek, yapımcılarının ve yapım şirketinin yüzünü güldürmüşe benziyor.
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder