Final Destination 2 - Son Durak 2 [2003]


Genel olarak devam filmlerinden hoşlanmam. Zira düşük beklenti ile çekilen ancak çok tutan filmlerin devamının çekilmesindeki amaç çok bellidir: daha çok para kazanmak. Diğer taraftan ilk filmin başarısını bir kaç adım ileri taşımak da zor bir iştir. Para kazanmayı bir kenara bırakırsak ilk filmin başarısını ileri taşımayı başarabilmiş olan "Final Destination 2 - Son Durak 2" izlenmeyi hak eden bir film düşüncesindeyim.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsedeyim. Kimberly Corman ( A.J. Cook ) arkadaşları ile birlikte ufak bir kaçamak yapmaya karar verir. Bu kaçamak için çıkacakları araba yolculuğunda, yola koyulmadan çok kısa bir süre öncesinde, büyük bir trafik kazasının yaşanacağı Kimberly'e malum olur. Otobanın çıkışını kapatmasına rağmen trafik kazası gerçekleşir. Kimberly'nin bu davranışı bir kaç kişinin hayatını kurtarır. Bu olay ilk "Final Destination - Son Durak" filmine konu olan uçak kazasının birinci yıl dönümünde gerçekleşmiştir. Bu kazadan Kimberly sayesinde kurtulmayı başaran insanlar teker teker ölmeye başlayınca, Kimberly, polis memuru Thomas Burke ( Michael Landes ) yardımıyla ölüm ve kaderi yenmek amacıyla amansız mücadeleye girişecektir. İkiliye ilk filmdeki uçak kazasından sağ kurtulmayı başarmış olan Clear Rivers ( Ali Larter ) da yardım edecektir.

Film, her ne kadar ilk "Final Destination - Son Durak" filmiyle neredeyse kopyala yapıştır yapılmışçasına aynı hikayeye sahip olsa da sahip olduğu üst seviye görselliği ve hikaye anlatımı ile kendisini izlettirmeyi başarmaktadır. Kısacası iyi düşünülmüş ölüm sahneleri filmin etkileyiciliğini arttırıyor dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Hikaye olarak ilk filmle yapılan göndermeler ve hikayenin bir noktadan sonra ilk filme bağlanması gerçekten çok iyi kurgulanmıştır. 

Sonuç olarak izlenmesi gereken filmlerden biridir. İzlemediyseniz şiddetle tavsiye ederim.

Final Destination 2 (2003) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder